Qui som
Som dues mares apassionades de la criança que ens vam conèixer a La Caseta, el projecte educatiu on anaven les nostres filles. Allà vam començar a teixir una relació de la qual ara en surt aquest bonic projecte de mares de dia.
Roser
Durant la meva primera maternitat vaig endinsar-me en el món de la criança respectuosa i vaig poder oferir a la meva filla gran la possibilitat d'estar acompanyada en dos projectes educatius diferents que ens han fet créixer juntes. En aquest camí es va gestant en mi les ganes d'iniciar el meu propi projecte de llar de criança. Després de 7 anys treballant amb un grup de recerca de pedagogia social, sentia la necessitat d'aterrar el meu interès per l’educació en la petita infància. Mentres estudiava vaig fer de monitora en el lleure, de professora d'anglès per infants de 3 a 6 anys, de voluntària acompanyant infants nouvinguts, etc. I és al descobrir la figura de la mare de dia on trobo l'espai on em sento còmode per acompanyar infants des del respecte a les seves necessitats, en el caliu de la llar, amb temps per l'observació i la presència.
Estic cursant el Cicle Formatiu de Grau Superior en Educació Infantil, he realitzat el curs per mares i pares de dia de l’associació Llars de criança i he fet diferents formacions relacionades amb l’educació viva (Introducció a l’etapa bressol del CAIEV), educació emocional (Elisenda Pascual) i altres tallers que m’han anat ajudant a reflexionar, revisar-me i anar creixent.
Tània
Em vaig formar com a dissenyadora gràfica i vaig exercir durant 15 anys fins que em vaig adonar que el que realment volia fer era acompanyar la petita infància. Va ser llavors quan vaig començar a estudiar la carrera de mestra en educació infantil i paral·lelament també vaig fer la formació d'Acompanyament Emocional de 0 a 7 anys a Senda de la mà de Verónica Antón i la formació d'Introducció a l'Educació Viva i Activa del CAIEV a càrrec de Jordi Mateu. També vaig realitzar el curs de mare de dia a la cooperativa Mares de dia. Aquestes formacions, la carrera, ser mare, portar les meves filles a la Caseta i els voluntariats que he realitzat durant aquests anys em van donar les eines suficients per a poder començar a treballar com a mare de dia des del 2020.
La manera d'acompanyar d'algunes escoles i projectes, la meva formació i la meva experiència m'han fet replantejar la manera de com vull treballar i m'he adonat que ser mare de dia és el que em permet acompanyar els infants en un petit format de 3 o 4 infants per adulta i en un entorn càlid i acollidor. D'aquesta manera es poden atendre les seves necessitats bàsiques, pots vincular-te amb l'infant per acompanyar-lo des del respecte cap a la seva persona i alhora cuidar el desenvolupament del seu ser.